Криза с контузии в Ейре преди мача с уелс

Едно островно дерби…

Две нации, решени да оставят своята следа на най-голямата сцена…

Жребият за Световните квалификации събра в една група Ирландия и Уелс, а сега дойде време и за първите 90 минути на страст, на футболна класа и на две неприкрити амбиции за победа!

Мартин О'Нийл, мениджърът на ирландския национален отбор трябва да се справи с истинска криза, причинена от многжобройните контузии.

Лидерът в група D, Ейре, стартира с 4 т. повече от съперника си и с две пред втория в класирането Сърбия.

Защитниците респективно на Брайтън и Нюкасъл Шейн Дъфи и Кийрън Кларк обаче са аут от групата на ирландците, както и полузащитниците Уес Хулахан и Хари Артър. Те се присъединиха към Роби Брейди, Дейв Макголдрик и Роби Елиът, които отдавна лекуват контузии.

Под съмнение са и опитните Шеймъс Коулмън и  Джеймс Макарти, както и нападателят Дарил Мърфи.

Съставът на Уелс, който бе сензацията на Евро 2016, достигайки полуфиналите, прави впечатление с призоваването на 17-годишния Бен Уудбърн от Ливърпул, който този сезон вече стана най-младият реализатор в историята на клуба си.

Звездата на отбора Гарет Бейл вече има четири гола в квалификациите и сега е само на 4 попадения от головия рекорд за Уелс на Йън Ръш. Драконите са непобедени в цикъла досега и срещата им с Ейре обещава да бъде истинска класика.

Гледайте Ейре – Уелс! На 24-ти март, петък! От 21:45! По Диема Спорт 2!